Geologiens Dag 2016

Noen av Oslo-studentene Noen av Oslo-studentene

Geologiens Dag ble i september 2016 markert med 83 ulike arrangement rundt i hele landet. Temaet var "Geologi i hverdagen".

De fleste arrangementene ble gjennomført lørdag 10.september, men mange hadde også arrangement søndag 11.september. 

Norsk Geologisk Forening stod ansvarlig for den nasjonale gjennomføringen av alle arrangementene. 16 sponsorer fra næringslivet (se nederst på denne sida) bidro med en liten sum hver. Statoil bidro som hovedsponsor med en litt større sum. Ved hjelp av økonomisk støtte får vi laget plakater, markedsmateriell og diverse rekvisita som sendes ut gratis til alle arrangørene. I løpet av de siste årene har arrangørene mottatt skrin med slipte steiner og tilhørende etiketter, linjaler med geologisk tidsskala, esker til å samle stein i, gymbager, buffer, ballonger, heftet "En verden av stein", familiequizer, diverse brosjyrer og annen relevant informasjon.

Mange av arrangementene er omtalt i aviser og media. Vi har mottatt mange flotte bilder og presseomtaler. Geologiens Dag på facebook legger ut bilder, stoff fra arrangementene og barnetegninger jevnlig hver høst. Mange har også lagt ut bilder på instagram; #geologiensdag.

For barn og unge arrangerer vi en tegnekonkurranse der barn kan sende inn tegninger hele året. Vinnerne kåres hvert år på Geologiens Dag, og 1.2.og 3.premie er kr 1000, kr 750 og kr 500. De siste årene har vi årlig mottatt mellom 200 og 300 tegninger. Se årets flotte vinnertegninger og juryens begrunnelser.

Geologiens Dag utfordrer studentlag ved universitet og høyskoler til å lage det flotteste arrangementet. Arrangementene blir vurdert av de lokale NGF-foreningene, og det beste laget vinner premien på kr 10.000. Tre studentlag var med i konkurransen om å lage det beste studentarrangementet i 2016. Gæa Norvegica fra UiO, Mjøllnir fra UiB og IGB-studentene fra NTNU. Styret i Norsk Geologisk Forening bestemmer hvem som best fortjener premien.

 

Sponsorer

      Statoil                        OD                                  LundinNorway           ConocoPhillips           Norskoljegass

         Franzefoss                Sibelco            uib liggende           Centrica                    Lundhs

                                                                                                              NorddalKommune Norddal kommune                  Concedo