Ut på tur -aldri sur

Kategori
Geologiens Dag i Viken
Dato
16. oktober 2022 11:00 - 16:00
Møtested
Stuene speiderhytte, Nordre Follo
Telefon
90505984
E-post:
Kontaktperson
Kjersti Iden
Arrangør
LA21 forumet Nordre Follo
Tradisjonelt arrangement med natursti, oppgaver, og diverse sports innslag og informasjoner.

Et klassisk arrangement organisert av LA21 forumet Nordre Follo. Andre deltakere er Ski IL Idrettsskole, Skimt hopp, Ski Historielag, Botanisk forening, Naturvernforbundet. Vi har kombinert det med Geologiens dag de siste årene. Vanligvis arrangert i oktober, derfor noe senere enn oppgitt dato for Geologiens dag. Det er lagt opp til natursti med spørsmål for barn og voksne på en løype fra Dagbo (i Ski) til Stuene i Nøstvedtmarka (speiderhytte).

Der får en svar på spørsmålene med premier (i fjor slipte mineraler - populært). Utstilling og informasjon av mineraler og bergarter, i fjor var det diverse moser som  ble vist fram, i år håper jeg det blir fokus på moser - relevant i forbindelse med bergarter! Underveis står Idrettsskolen for aktiviteter ved radiostasjonen på vei til Stuene.

Hensikten med å inkludere Geologiens dag i dette tradisjonelle arrangementet, er å fokusere på geologien, hvor viktig den er som basis for samfunnet og alt vi er avhengige av i hverdagen. De fleste vet noe om naturen som planter, dyreliv, meteorologi osv., og hva fjell er, men ikke hva det  består av og hvordan fjellene er dannet. Og hvor avhengig teknologien er  av mineraler... Og å få øynene opp for hvor mye fint  som finnes i steiner og mineraler når en først lærer å se.

Dette er ikke et tradisjonelt Geologiens dag, men inkludert i et støtte arrangement, som kanskje vil kunne vekke interessen hos flere som tilfeldigvis møter opp. Erfaringen er at det er noen få som kan litt, men at det er  flere som får en a-ha opplevelse, som de kanskje kan gå videre med. Håper også å få med  noen fra Follo geologiforening, som er ganske aktive i området.

Vi har mange slipte mineraler igjen fra i fjor, så vi trenger ikke påfyll av det. Men info materiell er fint!

 

 
 

Drevet av iCagenda

Hovedsponsor

 

           
 

 

Gullsponsorer

       
           
                                                 
 
 

Sølvsponsorer

         
      
       
     
  
     

Bronsesponsorer