Geologiens Dag 12.september

Temaet denne gangen er «Klima og geologi gjennom tidene». 

Effektene av klimaendringer og global oppvarming er et tema som opptar mange. På Geologiens Dag 2020 kan du lære mer om sammenhengen mellom geologi og klima, og de store endringene på jorda gjennom istider og varme perioder langt tilbake i tid. Kikki Kleiven, ved Universitetet i Bergen, har laget en liten folder angående dette temaet, spesielt for Geologiens Dag. Vi kan lese om faktorer som endrer Jordas klima. Drivhuseffekten, endringer i Jordas bane og i retningen på Jordas rotasjonsakse. Vi får også vite at platetektoniske prosesser og vulkaner spiller en klimarolle. Bevis for tidligere klima finnes i ulike bergarter. Bergarter kan være dannet i en ørken, en tropisk sump, i et varmet hav eller på en kald havbunn.

Det er litt usikre virustider, men vi har stor tro på at mange Geologiens Dag-arrangement kan gjennomføres også i år. Smitteverntiltak skal selvfølgelig overholdes. 

Tegnekonkurransen og fotokonkurransen arrangeres hvert år i forbindelse med Geologiens Dag. Tips derfor gjerne barn og unge om disse to konkurransene. Mer informasjon om konkurransene finnes under fanen geologiensdag.

Hovedsponsor

Gullsponsor

Sølvsponsorer

Bronsesponsorer